Proteses
Sinds november 2008 is Christ Smulders gecertificeerd op het gebied van protheses. De mamacare adviseuse Marjo zal jou van a tot z helpen bij de zoektocht naar de juiste mamacare prothese, lingerie en badmode.
Uit medisch en emotioneel oogpunt is het belangrijk dat vrouwen die een borstamputatie of een borstbesparende operatie hebben ondergaan een goed passende bh en prothese gaan dragen. De keuze hierin is niet eenvoudig. Christ Smulders heeft een jarenlange ervaring om u hierin vakkundig en optimaal te adviseren. Christ Smulders is een SEMH erkend bedrijf. De SEMH is een onafhankelijke organisatie. Elk jaar toetst de SEMH de erkende bedrijven die borstprothesen en lingerie aanmeten of zij aan de door hen opgestelde eisen voldoen. Deze eisen worden in samenspraak met de branche, gebruikersorganisaties en zorgverzekeraars opgesteld.
De SEMH is een onafhankelijke stichting die leveranciers van medische hulpmiddelen erkent. Mede door de certificering zijn wij door alle zorgverzekeraars toegelaten om mammaprothesen te mogen leveren.
Vanaf wanneer is mamacare mogelijk?
Na de operatie krijg je vanuit het ziekenhuis een voorlopige prothese aangereikt. Deze voorlopige prothese bestaat uit een soort watten of een schuimstof met eromheen een hoesje. Het dragen van de voorlopige prothese doe je tot ongeveer 6 weken na de operatie. Na deze 6 weken kun je overgaan tot een definitieve prothese. Daarin helpen wij jou graag met het maken van de juiste keuze.
Uit welk materiaal bestaan de mamacare protheses?
De definitieve prothese wordt gemaakt van 100% siliconen. Siliconen is een veelzijdig, milieuvriendelijk materiaal dat het borstweefsel natuurgetrouw nabootst. Siliconen neemt de warmte van het lichaam over, voelt zacht aan en is bestand tegen chloor en zeewater. Protheses zijn bij Christ Smulders verkrijgbaar in diverse maten, modellen en merken. Alleen bij goed zittende (mamacare) lingerie komt een prothese goed tot zijn recht en heeft u het beste draagcomfort.
Welke prothese is voor mij geschikt?
De keuze van een prothese is afhankelijk van de lichaamsbouw en de wijze waarop de operatie is uitgevoerd. Het gewicht van de prothese komt overeen met het gewicht van jouw eigen borst. Na een borstbesparende operatie of na een borstreconstructie is vaak enige vormcorrectie gewenst. Daarvoor kunnen we een deelprothese gebruiken. Wil je gaan zwemmen dan is een zwemprothese een goede oplossing. Deze is licht in gebruik en goedkoper dan een gewone mamacare prothese. Afhankelijk van uw zorgverzekeraar wordt deze wel of niet vergoed. Ook voor mamacare prothese bh’s en prothese badmode ben je bij Christ Smulders op het juiste adres. Naast een vakkundig advies om te komen tot een voor jouw geschikte prothese, verzorgen wij ook de aanpassing van jouw bh of badmode.
Wordt de prothese(lingerie) vergoed door de zorgverzekering?
Bij de aanvraag van een eerste prothese heb je een aanvraag nodig van jouw behandeld arts/specialist. Hierna maak je een telefonische afspraak met ons. Gaat het om een vervangende prothese, na 2 jaar, dan kan deze zonder machtiging worden aangekocht. Met de meeste zorgverzekeraars zijn wij een contract aangegaan en kunnen wij jouw nota afhandelen. In sommige gevallen is dit niet mogelijk en reken jij jouw bestelling contant of per pin af en dien je zelf de rekening in bij de zorgverzekeraar. De kosten van een prothese worden vergoed tot een maximum bedrag. Dit wordt jaarlijks wettelijk vastgesteld, jouw zorgverzekeraar kan u hierover informeren. Sommige zorgverzekeraars vergoeden tevens de mamacare lingerie of badmode. Wil je weten of dit bij jouw het geval is vraag het even aan Marjo of Ingrid.
Hoe onderhoud ik de protheses?
De merken die wij in het assortiment hebben staan garant voor een hoge kwaliteit. Houdt echter rekening met het volgende:
- Wanneer een prothese niet gedragen wordt, bewaar hem dan in de meegeleverde verpakking om vormverlies te voorkomen.
- Spoel de prothese regelmatig af met lauw water en een zachte zeep. Plakprotheses kun je het beste reinigen met de meegeleverde vloeistof.
- Pas op met scherpe voorwerpen zoals broches. Ook een haal van een katten- of hondenpoot kan de prothese beschadigen. Een lichte beschadiging is nog te herstellen met plakband, echter een grotere beschadiging is niet meer te herstellen. In dat geval dient er een nieuwe prothese aangevraagd te worden.
De gemiddelde levensduur van een prothese bedraagt 2 jaar. De meeste zorgverzekeraars vergoeden een prothese dan ook eens in de 2 jaar. Mocht je binnen deze periode dermate van gewicht veranderen dan is het mogelijk om tussentijds de prothese te vervangen. Dit na aanvraag bij de zorgverzekeraar. Op alle protheses wordt 1 jaar fabrieksgarantie gegeven. Deze garantie is van toepassing op aantoonbare productiefouten en is niet van toepassing op onzorgvuldig gebruik.
Wat te doen als je niet tevreden bent?
Ben je niet tevreden met uw mamacare prothese of heeft u een andere klacht? Neem dan aub contact met ons op. Wij helpen u met het zoeken naar een passende oplossing. Komen we er niet samen uit, dan kunt u uw klacht indienen bij de onafhankelijke klachtencommissie 'er is iets mis gegaan'. Meer informatie over de SEMH kunt u vinden op www.semh.info.
Afspraak maken
Christ Smulders heeft een ruime paskamer die geschikt is voor het aanmeten van een prothese. De pasruimte is afgezonderd van de winkel en de mamacare collectie wordt hier op een inspirerende wijze getoond. Heb je een vraag over de mamacare? Tijdens openingstijden kun je telefonisch contact met ons opnemen. Daarnaast zijn wij per mail te bereiken. Bel naar 013-5282125 of stuur een e-mail naar webshop@christsmulders.nl.
Wilt u graag een afspraak maken? Vul dan onderstaand formulier in.
Onze ervaren medewerkster, Marjo, helpt jou graag.