Christ Smulders

Christ Smulders is al bijna 80 jaar een begrip in Oisterwijk. Als je naar iets specifieks opzoek bent, maar kun je het nergens vinden wordt er vaak gezegd: ‘dan moet je naar Christ Smulders’. Hieronder geven wij beknopt weer wat er allemaal te koop is bij Christ Smulders:

  • Fournituren
  • Badmode
  • Nachtmode
  • Babykleding
  • Kledingreparaties
  • Schoenmakerij
  • Ondermode
  • Lingerie
  • Beenmode
  • Mamacare

De badmode, nachtmode, ondermode en beenmode collecties zijn verkrijgbaar voor dames, heren én kinderen. Het hele gezin kan dus terecht bij Christ Smulders, van jong tot oud.

Geschiedenis van Christ Smulders

Christ Smulders richtte samen met zijn vrouw de winkel op in 1940. Binnen het woonhuis van de familie Smulders werd een winkelruimte gecreëerd waar men terecht kon voor allerlei aankopen op het gebied van textiel. Jan Smulders, de zoon, nam samen met zijn vrouw in 1963 het familiebedrijf over. Zij hebben samen ruim 42 jaar lief en leed in de winkel gestopt en er altijd met plezier gewerkt. Voorheen kon je bij Christ Smulders terecht voor damesmode, kindermode, beddengoed, stoffen et cetera. Er zijn door de jaren heen vele merken de revue gepasseerd. Ook het merk Triumph en het onderliggende merk Sloggi maakte zijn intrede, welke nu nog steeds in het assortiment opgenomen zijn. De Dochter van Jan en Riky heeft vele jaren met plezier samengewerkt met haar ouders in de winkel. En na de overname heeft zij nog met veel plezier in het team van de nieuwe eigenaren Hans en Marjo van Kasteren gewerkt. 

Christ Smulders Jan & Rickie Smulders

Nadat Hans en Marjo van Kasteren in april 2005 de winkel overnamen is het assortiment van Christ Smulders door de jaren heen gespecialiseerd op het gebied van lingerie en toebehoren, met daarnaast nog steeds een ruim assortiment fournituren. Ondanks dat de kinderkleding na verloop van tijd ook uit het assortiment werd gehaald, is de babykleding in het assortiment gebleven.

In 2008 heeft Marjo zich gespecialiseerd in mamacare. Door een eerdere ervaring met borstkanker in de familie van Hans is Marjo geïnspireerd geraakt en wilde zij graag iets gaan betekenen voor de vrouwen die door deze ziekte een (gedeelde) amputatie heeft moeten doorstaan. Om de SEMH certificering rond te krijgen, regelde Hans dat er private (pas)kamer gecreëerd werd. In deze (pas)kamer wordt de mamacare collectie getoond en kan en in alle rust gepast worden om zo de juiste prothese, prothese lingerie en zelfs prothese badmode te vinden.

De winkel bleef vooruitstrevend in de collecties, maar ook in technische opzichten. Zo startte Hans en Marjo in 2010 de webshop: www.ondermodeshoppen.nl. Er werd destijds bewust gekozen voor een andere naam om meerdere klanten buiten de regio te kunnen voorzien van dezelfde service als in de winkel geboden wordt. In 2014 is de winkel volledig verbouwd en zelfs uitgebreid. Het pand is volledig gestript en voorzien van een geheel nieuw interieur. Vanaf 2018 is de webshop online van Christ Smulders.

Hans en Marjo van Kasteren Christ Smulders verbouwd

 

Samenwerking met Feestwinkel Oisterwijk en Pour Elle

In 2008 namen de eigenaren de lingeriewinkel Pour Elle over. Deze lingeriewinkel is ook gevestigd in de Burg. Verwielstraat in Oisterwijk. Door deze overname kunnen wij je nog beter helpen aan een juiste (prothese) bh.

Na de verbouwing was het niet meer mogelijk om, zoals voorheen gedaan werd, de 6 weken voor carnaval de winkel om te bouwen tot een heuse carnavalswinkel. Dus in 2014 opende Hans van Kasteren en permanente Feestwinkel, genaamd Feestwinkel Oisterwijk. De feestwinkel is gevestigd in het pand links naar Christ Smulders, opgevolgd door Pour Elle. Je kunt hier heel het jaar door terecht voor (het huren) verkleedkleding, feestversieringen, cadeau’s en ballondecoraties. Kijk anders een rond op de webshop: www.feestwinkel-oisterwijk.nl.

Heb jij vragen over de winkel Christ Smulders?

Heb je vragen over ons assortiment of ben je opzoek naar een specifiek product dan kunnen wij je daarbij helpen. Je kunt ons bellen tijdens openingstijden 013-5282125, met ons chatten via Facebook, of een e-mail sturen naar webshop@christsmulders.nl. Wij ontmoeten je graag eens in onze winkel.